رشته الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای ارائه شده و افراد برای ثبت نام در گرایش مذکور، باید از حداقل معدل 12 برخوردار باشند. لیست دروس الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای شامل موارد عمومی و تخصصی بوده که افراد پس از مطالعه دروس، می توانند مشغول کار شده یا برای شرکت در کنکور و ادامه تحصیل در دانشگاه اقدام کنند.
برای مشاوره درباره رشته الکتروتکنیک در هنرستان
برای مشاوره درباره رشته الکتروتکنیک در هنرستان
الکتروتکنیک یکی از رشته ها با بازار کار مناسب است که افراد می توانند تحصیل در گرایش مذکور را از سن پایین و از طریق ورود به هنرستان آغاز نمایند، کسب اطلاعات در خصوص این که شرایط ورود به الکتروتکنیک در هنرستان چیست مفید واقع خواهد شد. اشخاص با ابهاماتی در خصوص دروس و کتب رشته الکتروتکنیک مواجه شده و برخی از آنان سوالاتی در خصوص میزان سختی رشته مطرح می کنند. آشنایی با گرایش پیش از انتخاب آن و آغاز تحصیل، اهمیت ویژه ای خواهد داشت.
رشته الکتروتکنیک در هنرستان های فنی حرفه ای ارائه شده و افراد با انتخاب این گرایش، اطلاعاتی در خصوص بکارگیری انرژی الکتریکی در مصارف خانگی و صنعتی کسب خواهند کرد. در این مقاله به معرفی رشته الکتروتکنیک در هنرستان پرداخته شده و شرایط ثبت نام نیز شرح داده شده است. اشخاص از طریق مطالعه این مطلب با لیست دروس الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای، آینده شغلی و کتب درسی آشنا خواهند شد. در انتهای مقاله به سوال آیا رشته الکتروتکنیک سخت است، پاسخ داده شده و می توان اطلاعات لازم را مطالعه کرد.
یکی از دغدغه های بسیاری از دانش آموزان پایه نهمی و علاقه مند به ادامه تحصیل در هنرستان های فنی حرفه ای در زمان انتخاب رشته پایه نهم این می باشد که رشته الکتروتکنیک چیست؟ در پاسخ باید توضیح داد که الکتروتکنیک یکی از پرطرفدارترین رشته های هنرستان است که برای انتخاب گرایش مربوطه می بایست به ریاضی و فیزیک علاقه داشته و همچنین از مهارت های زبان انگلیسی برخوردار بود.
هنرستان ها به طور کلی به دو نوع فنی حرفه ای و کاردانش تقسیم شده که رشته الکتروتکنیک تنها در هنرستان فنی حرفه ای ارائه شده و در گروه صنعت قرار می گیرد. افراد پس از انتخاب این رشته دروس عملی را گذرانده و می توانند پس از فارغ التحصیلی وارد بازار کار شده یا به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر بپردازند. در پاسخ به این سوال که رشته الکتروتکنیک چیست، باید بیان کرد که این گرایش مربوط به استفاده از انرژی الکتریکی در فعالیت های صنعتی، تولیدی و خدماتی در مصارف خانگی می باشد.
افراد با تحصیل در رشته الکتروتکنیک با نحوه تعمیر و نگهداری ماشین های صنعتی، راه اندازی مدارها و تاسیسات الکتریکی آشنا می شوند. این افراد در ادامه می توانند در حوزه های توزیع و مصرف انرژی فعالیت کرده و سیستم های الکتریکی را طراحی و نصب نمایند. امکان فعالیت در حوزه های خانگی و صنعتی فراهم شده و در حال حاضر کلیه مراکز تولیدی، صنعتی و خدماتی نیاز به برق داشته و به همین دلیل نیازمند نیروی مسلط و حرفه ای می باشند.
در خصوص معرفی رشته الکتروتکنیک در هنرستان و لیست دروس الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای، باید توضیح داد که رشته الکتروتکنیک یکی از رشته های هنرستان فنی و حرفه ای است. افراد مشغول تحصیل در این رشته دروسی مانند سیم پیچی، نقشه کشی، طراحی و نصب تاسیسات، طراحی و اجرای رله های قابل برنامه ریزی را می گذرانند. این اشخاص باید از توانایی های لازم برای تحصیل در این گرایش و رسیدن به موفقیت مد نظر برخوردار بوده که لیست توانمندی های مورد نیاز به شرح زیر می باشد:
آشنایی با زبان انگلیسی و برخورداری از مهارت های لازم برای مطالعه منابع انگلیسی الزامی است.
اشخاص باید بر ریاضی و فیزیک مسلط باشند.
داشتن ذهن خلاق و تحلیل گر اهمیت زیادی دارد.
افراد می بایست به کار در حوزه برق علاقه داشته و از توانایی های لازم برای انجام دادن کار عملی برخوردار باشند.
داشتن ضریب هوشی بالا حائز اهمیت است.
در جواب این پرسش که تفاوت رشته الکتروتکنیک با رشته الکترونیک در هنرستان چیست، باید توضیح داد که در رشته الکترونیک افراد با مدارها و بردهای الکترونیکی کار کرده، اما در الکتروتکنیک قطعاتی مانند کابل ها، تابلوهای برق و موتورهای الکتریکی مورد بررسی قرار می گیرند. الکترونیک و الکتروتکنیک را می توان زیر شاخه های مهندسی برق دانست که رشته اول بر روی طراحی مدارهای کوچک و سیستم ارتباطی تمرکز داشته در حالی که الکتروتکنیک بر روی توزیع انرژی، ماشین های الکتریکی و سیستم های قدرت تمرکز دارد.
لازم به ذکر است که افراد از طریق تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک نیز می توانند در آینده وارد دانشگاه شده و مشغول تحصیل در رشته الکتروتکنیک شوند. فارغ التحصیلان الکتروتکنیک هنرستان فنی حرفه ای نیز می توانند پس از شرکت در کنکور فنی حرفه ای، در دانشگاه های دولتی یا غیر دولتی مانند دانشگاه آزاد تحصیل نمایند.
رشته الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای ارائه شده و به طور کلی باید توضیح داد که افراد می بایست شرط حداقل معدل را برای ورود به هنرستان رعایت کنند. عدم برخورداری از نمرات مناسب در دروسی مانند ریاضی و علوم، منجر به جلوگیری از ثبت نام شخص شده و متقاضیان می بایست با کلیه شرایط تحصیل در گرایش مربوطه آشنا شوند.
مهم ترین شرایط ورود به رشته الکتروتکنیک در هنرستان، داشتن نمرات قابل قبول و همچنین کسب امتیاز کافی در هدایت تحصیلی می باشد. در ادامه به شرح دقیق تر شرایط مورد نیاز پرداخته شده و به سوال حداقل معدل لازم برای رشته الکتروتکنیک در هنرستان چه معدلی به حساب می آید، پاسخ داده شده است:
افراد باید حداقل معدل 12 را دارا باشند.
گذراندن دوره متوسطه اول و کسب کارنامه قبولی الزامی است.
افراد می بایست از امتیاز کافی در هدایت تحصیلی برای ورود به رشته الکتروتکنیک بهره مند شوند که برای محاسبه امتیازات، به نظرات والدین، استعدادها و علایق متقاضی، نظرات معلمان و مشاوران تحصیلی توجه خواهد شد.
مجموع نمرات پایانی کار و فناوری، ریاضی و علوم متوسطه اول در هر سه پایه باید بدون ضریب بیشتر از 30 شود.
برای محاسبه مجموع نمرات، امتیازات هفتم و هشتم با ضریب 1 و امتیازات نهم با ضریب 3 محاسبه می گردند.
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته باید حداقل 120 برآورد شود.
مجموع نمرات کار و فناوری و هنر متقاضیان انتخاب رشته های صنعت باید حداقل 60 و مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم آنان حداقل 50 باشد.
کسب حداقل نمره 10 در درس ریاضی 1 الزامی است. همچنین اشخاص باید حداقل نمره 12 را در دروس کار و فناوری و هنر و حداقل نمره 10 را در درس علوم کسب نمایند.
افراد می بایست ذهن تحلیل گر داشته و به رشته مربوطه علاقه مند باشند.
رشته الکتروتکنیک در هنرستان مخصوص آقایان است و دختران امکان تحصیل در این گرایش در هنرستان دخترانه را ندارند.
یکی از سوالات علاقمندان به رشته الکتروتکنیک در هنرستان این است که وسایل لازم برای تحصیل در این رشته چیست؟ در پاسخ باید توضیح داد که تخته رسم و خط کش، لباس کارگاهی و مولتی متر معمولا مورد استفاده قرار خواهند گرفت. امکان دارد این وسایل و تجهیزات توسط مدرسه، معلم یا نماینده کلاس ها خریداری شده و در ادامه دانش آموز تنها هزینه موارد را پرداخت کند. بررسی لیست دروس الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای شرایط آشنایی با محتواهای درسی را فراهم می کند.
دوره های رشته الکتروتکنیک تنها در هنرستان فنی حرفه ای برگزار شده و افراد امکان تحصیل در این گرایش در هنرستان کاردانش را ندارند. بررسی لیست دروس الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای مفید واقع شده و امکان آشنایی بیشتر با گرایش مربوطه را برای متقاضیان انتخاب رشته مربوطه فراهم خواهد نمود. در خصوص لیست دروس رشته الکتروتکنیک در هنرستان می بایست اظهار داشت دانش آموزان در پایه های دهم تا دوازدهم برخی از دروس عمومی و اختصاصی را مطالعه خواهند کرد.
در رشته فنی حرفه ای به طور کلی تمرکز بر روی مهارت آموزی بوده و به آموزش کار عملی بیشتر از آموزش دروس تئوری توجه نشان داده خواهد شد. دانش آموزان پایه نهم پس از دریافت کارنامه قبولی به مشاهده جدول دروس رشته الکتروتکنیک هنرستان تمایل نشان داده و نیاز به بررسی منابع این رشته برای ارزیابی محتواها و انتخاب گرایش مناسب خواهند داشت. در ادامه نشانی دانلود لیست دروس رشته الکتروتکنیک در هنرستان آمده و باید توضیح داد که دروس عمومی رشته تا حدودی به دروس عمومی دانش آموزان رشته های نظری شباهت دارد.
نام پایه | دانلود لیست دروس رشته الکتروتکنیک در هنرستان |
دهم | دانلود |
یازدهم | دانلود |
دوازدهم | دانلود |
پس از بررسی جدول دروس رشته الکتروتکنیک هنرستان می توان توضیح داد که برای تحصیل در این رشته نیاز به تسلط بر مباحث ریاضی و فیزیک می باشد. برای موفقیت در برخی از رشته ها مانند الکتروتکنیک، لازم است شخص ضریب هوشی مناسبی داشته تا به شکل خلاقانه در حوزه های صنعتی یا خانگی فعالیت نماید.
عدم علاقمندی به مباحث برق، تعمیر و نگهداری سیستم های مربوطه دانش آموز را با چالش مواجه خواهد کرد. در این رشته مباحثی مانند مدارها و ماشین های الکتریکی، قدرت، سیستم های کنترل، شبکه های توزیع برق و مهارت های عملی آموزش داده شده که یادگیری موارد شرایط کسب درآمد مناسب در آینده را فراهم می نماید.
با تحصیل در رشته الکتروتکنیک در هنرستان می توان نحوه طراحی و اجرای رله ها را آموخته و اطلاعاتی در خصوص سیم کشی ها به دست آورد. اشخاص می توانند همزمان با تحصیل، در دوره های کارآموزی شرکت کرده و از سابقه کار مناسبی برخوردار شوند. پس از فارغ التحصیلی از هنرستان امکان ورود به بازار کار یا ادامه تحصیل در مقاطع کاردانی یا بالاتر وجود دارد، اما سوال مطرح شده این است که آینده شغلی رشته الکتروتکنیک به چه صورت می باشد؟
در خصوص آینده شغلی رشته الکتروتکنیک باید توضیح داد که به علت نیاز مراکز متفاوت و اشخاص به برق و تجهیزات، این گرایش از بازار کار خوبی برخوردار است. فارغ التحصیلان می توانند یکی از شغل های رشته الکتروتکنیک فنی و حرفه ای را مورد انتخاب قرار داده که لیست برخی از مشاغل در بخش زیر آورده شده و قابل بررسی می باشد:
نقشه کشی مدارهای الکتریکی
سیم کشی ساختمان
سرویس و نگهداری وسایل الکتریکی
سیم پیچی ترانسفورماتورها
تعمیر و نگهداری ماشین ها
نصب و اجرای سیستم برق، تابلوهای توزیع برق و تجهیزات صنعتی
تعمیر وسایل خانگی الکتریکی
نصب و تعمیر پله برقی یا پیاده روی برقی
برقکار وسایل حمل و نقل مقدماتی یا پیشرفته
ارائه خدمات مربوط به آسانسور
نقشه کشی و نقشه خوانی
در خصوص درآمد رشته الکتروتکنیک در هنرستان باید توضیح داد که رشته الکتروتکنیک یکی از پردرآمدترین رشته های فنی حرفه ای است که البته میزان درآمد بر اساس عوامل متنوع از جمله میزان سابقه کار، میزان تحصیلات، مهارت ها، نحوه استخدام، نحوه فعالیت و ساعت کاری متغیر می باشد. افرادی که به شکل تمام وقت در مراکز استخدام می شوند، حقوق بیشتری نسبت به همکاران پاره وقت یا کارآموزان دارند. در جدول زیر لیست درآمد حدودی آمده، اما میزان درآمد بر اساس شرایط و شهر محل کار متفاوت می باشد.
درآمد رشته الکتروتکنیک | |
حداقل درآمد فارغ التحصیل الکتروتکنیک | 4 الی 15 میلیون تومان در ماه |
حداکثر درآمد فارغ التحصیلان رشته الکتروتکنیک | ماهانه 25 الی 50 میلیون تومان |
درآمد کارآموزان الکتروتکنیک | 4 الی 10 میلیون تومان در ماه |
درآمد افرادی که به عنوان تعمیرکار وسایل مشغول فعالیت می شوند. | ماهی 10 الی 15 میلیون تومان یا بیشتر |
درآمد نقشه کش برق | حداقل 8 الی 10 میلیون تومان |
حداقل حقوق وزارت کار در سال 1403 | 7 الی 12 میلیون تومان |
پس از بررسی لیست دروس الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای لازم به ذکر است که افراد در صورت ادامه تحصیل و دریافت مدارک بالاتر مانند کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می توانند از حقوق بیشتری بهره مند شوند. مدیران سازمان ها برای کارکنان برتر پاداش در نظر گرفته و حقوق آنان را افزایش خواهند داد.
حداقل حقوق وزارت کار در سال 1403 حدودا 7 الی 12 میلیون تومان بوده که تاهل یا تجرد و تعداد فرزندان بر روی محاسبه حداقل حقوق تاثیر می گذارد. افراد در صورت استخدام رسمی و تمام وقت در مراکز دولتی حداقل 7 میلیون تومان در ماه درآمد خواهند داشت. اما معمولا یک فارغ التحصیل الکتروتکنیک با تجربه 22 الی 50 میلیون تومان در ماه درآمد دارد.
لازم به ذکر است که متقاضیان شرکت در کنکور فنی حرفه ای و ورود به دانشگاه، لازم است در کنکور شرکت کنند. باید اشاره نمود که الکتروتکنیک جزو رشته های مجموعه ثبت نامی با شیوه پذیرش با آزمون بوده و طبق اطلاعات مندرج در دفترچه ثبت نام کنکور کاردانی فنی حرفه ای، اشخاص نیاز به شرکت در آزمون برای دریافت پذیرش دارند.
به منظور دریافت کتاب های درسی رشته الکتروتکنیک در هنرستان می بایست در زمان معین شده برای ثبت نام کتاب درسی، به سایت irtextbook.com مراجعه کرده و فرم خرید را با اطلاعات لازم تکمیل نمود. دانش آموزان می توانند کتب درسی را پیش از آغاز سال تحصیلی با هزینه کمتر و با قیمت دولتی تهیه کنند. شایان ذکر است که تاریخ خرید در همان سایت ثبت نام درج شده و قابل بررسی می باشد.
به منظور خرید کتاب درسی تک جلد یا آزاد باید وارد سایت azad.irtextbook.ir شد. معمولا معلمان از طریق این سامانه برای خرید کتاب اقدام کرده و همچنین باید توضیح داد که در برخی از مواقع دانش آموزان موفق به نام نویسی و خرید کتب با قیمت دولتی در زمان تعیین شده، نگشته و به همین دلیل برای خرید آزاد اقدام می نمایند.
به منظور دانلود فایل pdf کتب درسی رشته الکتروتکنیک در هنرستان می توان به سایت دریافت کتاب رایگان به نشانی chap.sch.ir مراجعه کرد. لیست دروس الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای همراه با نشانی دانلود فایل pdf در این سایت درج شده و امکان دریافت نسخه الکترونیکی منابع برای علاقمندان وجود دارد.
برخی از افراد پس از بررسی لیست دروس الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای برای انتخاب گرایش دچار تردید شده و می پرسند که ایا رشته الکتروتکنیک سخت است؟ در پاسخ باید توضیح داد که این رشته فنی و مهارتی به حساب آمده و دانش آموزان می بایست علاوه بر یادگیری مهارت های عملی، دروس را با دقت مطالعه کنند.
برای ورود به برخی از رشته ها در دانشگاه نیاز به شرکت در کنکور نبوده، اما الکتروتکنیک جزو رشته های با آزمون فنی حرفه ای است. بنابراین فارغ التحصیلان گرایش مربوطه برای ورود به مقاطع بالاتر نیاز به شرکت در کنکور فنی حرفه ای و پاسخگویی به سوالات آزمون دارند. به همین دلیل داشتن برنامه ریزی مطالعاتی و تست زنی در حین تحصیل مفید و موثر واقع خواهد شد.
برای موفقیت در هر رشته ای می بایست مطالعه کافی داشته، به تحقیق و پژوهش پرداخته و همچنین مهارت های لازم برای ورود به بازار کار را در خود تقویت کرد. افراد می توانند برای ارتقای دانش خود، علاوه بر مطالعه منابع فارسی به مطالعه منابع انگلیسی و یادگیری مطالب جدید و بروز بپردازند. رشته الکتروتکنیک نیاز به یادگیری مداوم داشته و همچنین احتمال بروز آسیب فیزیکی در حین کار نیز وجود دارد که با رعایت نکات ایمنی این اتفاق نخواهد افتاد. رشته مذکور از نظر دانش آموزان و دانشجویان سخت به حساب آمده و به طور کلی موفقیت در این گرایش، مستلزم تلاش و کوشش می باشد.
رشته الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای ارائه شده و افراد می بایست هنگام اقدام برای ثبت نام در هنرستان، ارائه یا عدم ارائه گرایش را جویا شوند. ممکن است برخی از هنرستان ها دوره های الکتروتکنیک را برگزار ننموده و امکان شرکت در کلاس های شاخه صنعت را فراهم نکرده باشند. معمولا در هر شهر ایران یک یا چند هنرستان دوره آموزشی الکتروتکنیک را برگزار خواهند کرد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته الکتروتکنیک در هنرستان و لیست دروس الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ رشته الکتروتکنیک در هنرستان فنی حرفه ای ارائه شده و اشخاص از طریق تحصیل در آن گرایش با راه اندازی مدارها، طراحی و نصب سیستم های الکتریکی آشنا خواهند شد. اطلاعات کامل تر در مقاله آمده است.
✔️ افراد دروس عمومی و اختصاصی را در طی سه سال تحصیلی مطالعه کرده که نشانی دانلود جدول دروس رشته الکتروتکنیک در هنرستان در مقاله آمده است.
✔️ برای موفقیت در این رشته و ورود به بازار کار می بایست مطالعه مناسبی داشته که اطلاعاتی در خصوص شرایط ورود به رشته و میزان درآمد حدودی فارغ التحصیلان در مقاله آمده است.
برای مشاوره درباره رشته الکتروتکنیک در هنرستان
برای مشاوره درباره رشته الکتروتکنیک در هنرستان
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©